Состојки: Подготовка: Исецкајте ги ситно празот и печурките. Пржете го празот во масло, потоа додадете ги печурките. Динстајте заедно околу десет до петнаесет минути. Додадете сол, бибер и сув зеленчук. Поделете ги корите на два дела. Додадете малку масло и сол во киселата вода. Ставете една кора на работната површина, испрскајте ја со вода и масло, потоа ставете ја втората кора и повторно испрскајте ја, ставете ја третата кора и премачкајте ја ...
Одличен посен ролат. Состојки: Подготовка: Исецкајте ги ситно празот и печурките. Пржете го празот во масло, потоа додадете ги печурките. Динстајте заедно околу десет до петнаесет минути. Додадете сол, бибер и сув зеленчук. Поделете ги корите на два дела. Додадете малку масло и сол во киселата вода. Ставете една кора на работната површина, испрскајте ја со вода и масло, потоа ставете ја втората кора и повторно испрскајте ја, ставете ја третата ...
Одличен посен ролат. Состојки: Подготовка: Исецкајте ги ситно празот и печурките. Пржете го празот во масло, потоа додадете ги печурките. Динстајте заедно околу десет до петнаесет минути. Додадете сол, бибер и сув зеленчук. Поделете ги корите на два дела. Додадете малку масло и сол во киселата вода. Ставете една кора на работната површина, испрскајте ја со вода и масло, потоа ставете ја втората кора и повторно испрскајте ја, ставете ја ...

