Оваа богата есенска чорба носи топлина на студените денови со секоја лажица. Состојки: (за 4 лица) 3 лажици масло 100 грама кромид 50 грама панцета 2 чешниња лук 100 грама корен од целер 50 мл суво бело вино 80 грама златен ориз со 3 зрна 200 грама компири 400 грама печурки (шампињони, буковка, вргањ) 1 лажичка сув зачин црн пипер и сол (по желба) 1 лажица сецкан магдонос Подготовка: Во загреано масло, пржете го ситно исецканиот кромид додека не ...

Оваа богата есенска чорба носи топлина на студените денови со секоја лажица. Состојки: (за 4 лица) Подготовка: Во загреано масло, пржете го ситно исецканиот кромид додека не добие златно-кафеава боја, потоа додадете ја исецканата панцета. Кратко пропржете, додадете го лукот и исецканиот корен од целер. Прелијте го виното, додадете го оризот од 3 зрна, исецканите компири, прелијте со загрена вода и гответе на тивок оган околу 15 минути. Потоа ...