96 Некои луѓе мислат дека бојата е единствената разлика помеѓу белиот и кафеавиот шеќер или дека кафеавиот шеќер е само бел шеќер со помалку рафинирање. Сепак, постои уште една состојка што треба да се земе предвид, а тоа е меласа. Кога шеќерна трска или сок од шеќерна репка се екстрахира и загрева, резултатот е кафеав сируп наречен меласа, пишува HowStuffWorks. Белиот шеќер се добива со помош на центрифуга за отстранување на кристалите на ...
Некои луѓе мислат дека бојата е единствената разлика помеѓу белиот и кафеавиот шеќер или дека кафеавиот шеќер е само бел шеќер со помалку рафинирање. Сепак, постои уште една состојка што треба да се земе предвид, а тоа е меласа. Кога шеќерна трска или сок од шеќерна репка се екстрахира и загрева, резултатот е кафеав сируп наречен меласа, пишува HowStuffWorks. Белиот шеќер се добива со помош на центрифуга за отстранување на кристалите на шеќер од ...