Дали веќе сте приготвиле огромен лонац со супа од печурки или спанаќ, оставајќи го за употреба наредниот ден? Иако на прв поглед се чини дека ова е изведливо, подгревањето на одредени хранливи состојки би можело да представува здравствен ризик. Малкумина се свесни дека некои јадења, откако ќе бидат повторно загреани, не само што не ја задржуваат својата нутритивна вредност, туку потенцијално стануваат небезбедни. Еве неколку примери за ...
Дали некогаш сте направиле цело тенџере супа од печурки или спанаќ и сте го оставиле за следниот ден? Иако изгледа практично, повторното загревање на одредени намирници може да биде ризично по здравјето. Многумина не знаат дека некои јадења по подгревање не само што ги губат хранливите својства, туку и стануваат потенцијално опасни. Еве кои намирници не треба да се загреваат повторно: Печурки Печурките треба да се јадат веднаш по ...