Нашите баби правеле кисели краставички а овој стар рецепт се пренесува од генерација на генерација. Предноста е што се лесни за подготовка, а вкусот е крцкав, кисел и полн со домашна арома. Доаѓа од нашата кујна и секогаш се подготвува за зимската сезона, а најдобро се ужива со неделен ручек или како прилог со месо и грав. Состојки: Совет: Ако сакате краставиците да останат особено крцкави, секогаш користете ладна вода и не заборавајте да ...

Нашите баби правеле кисели краставички а овој стар рецепт се пренесува од генерација на генерација. Предноста е што се лесни за подготовка, а вкусот е крцкав, кисел и полн со домашна арома. Доаѓа од нашата кујна и секогаш се подготвува за зимската сезона, а најдобро се ужива со неделен ручек или како прилог со месо и грав. Количина: околу 4 кг краставици Време за подготовка: 30 минути Време на ферментација : 5-7 дена Вкупно време: околу 7 дена ...