Салепот е ароматичен и густ топол напиток кој особено се ужива во студените денови. Подготвен со млеко или вода, со мирис на цимет и нежна кремаста текстура, овој пијалак носи чувство на топлина. Состојки: 500 мл бадемово или обично млеко 1 лажица салеп во прав 1–2 лажици шеќер или мед по вкус 1 мала лажичка мелен цимет Забелешка: Салепот може да се подготви и со вода. Подготовка: Во мал сад ставете го ладното млеко, шеќерот и салепот во прав. ...

Салепот е ароматичен и густ топол напиток кој особено се ужива во студените денови. Подготвен со млеко или вода, со мирис на цимет и нежна кремаста текстура, овој пијалак носи чувство на топлина. Состојки: Забелешка: Салепот може да се подготви и со вода. Подготовка: Во мал сад ставете го ладното млеко, шеќерот и салепот во прав. Загревајте на средна температура со постојано мешање. Кога ќе почне нежно да врие и 2–3 пати ќе зоврие, смесата ќе ...