Велигденскиот ручек кај нас не можи да помини без јагнешко и јогуртли тава. Од вечер, значи преку ноќ, го приготвуваме месото. Го наслоуваме, внатре во место ставме парчиња лук и го премачкуваме со масло и пипер. Го налеваме со вино и го оставаме да отстои цела ноќ. Наредниот ден го виткаме во фолија и го печиме во загреана рерна. Така завиткано го печиме околку 1 час, потоа ја вадиме фолијата и го печиме уште еден час вртејки го местото на ...

Велигденскиот ручек кај нас не можи да помини без јагнешко и јогуртли тава. Од вечер, значи преку ноќ, го приготвуваме месото. Го наслоуваме, внатре во место ставме парчиња лук и го премачкуваме со масло и пипер. Го налеваме со вино и го оставаме да отстои цела ноќ. Наредниот ден го виткаме во фолија и го печиме во загреана рерна. Така завиткано го печиме околку 1 час, потоа ја вадиме фолијата и го печиме уште еден час вртејки го местото на ...