Кисела зелка дефинитивно не е за секого. Поради нејзиниот состав, особено високата содржина на сол и киселост, постојат одредени групи на луѓе кои треба да консумираат кисела зелка со претпазливост или целосно да ја избегнуваат. Еве кој треба да обрне внимание: Луѓе со висок крвен притисок (хипертензија) Киселата зелка е богата со натриум поради процесот на ферментација и додавањето сол. Прекумерното внесување сол може да ја влоши хипертензијата ...
Кисела зелка дефинитивно не е за секого. Поради нејзиниот состав, особено високата содржина на сол и киселост, постојат одредени групи на луѓе кои треба да консумираат кисела зелка со претпазливост или целосно да ја избегнуваат. Еве кој треба да обрне внимание: Добивајте вести на Viber Луѓе со висок крвен притисок (хипертензија) Киселата зелка е богата со натриум поради процесот на ферментација и додавањето сол. Прекумерното внесување сол може ...