Циметот, омилен зачин што збогатува бројни јадења и пијалоци, сè повеќе го привлекува вниманието на научниците поради неговите потенцијални лековити својства. Се верува дека има антиинфламаторни и антимикробни ефекти, што го прави можен сојузник во превенцијата и лекувањето на одредени болести. Иако постојните истражувања, главно спроведени на животни или во лаборатории, се сè уште ограничени, раните резултати сугерираат дека циметот може да има ...
Циметот, омилен зачин кој го збогатува многу јадења и пијалоци, сè повеќе го привлекува вниманието на научниците поради своите потенцијални лековити својства. Се смета дека има противвоспалително и антимикробно дејство, што го прави можен сојузник во превенцијата и третманот на одредени заболувања. Иако постојните истражувања, најчесто спроведени врз животни или во лабораториски услови, сè уште се ограничени, првите резултати покажуваат дека ...

