Мајонезот и кечапот заземаат посебно место во кулинарскиот свет како омилени додатоци на сендвичи, салати и скари. Сепак, експертите предупредуваат дека овие намирници, иако популарни, можат да бидат многу штетни за здравјето. Според нутриционистката Лиза Ричардс, традиционалниот мајонез, кој се прави од јајца и масло, е богат со заситени масти. „Овие масти можат да го зголемат нивото на холестерол во крвта и да доведат до затнување на ...

Мајонезот и кечапот заземаат посебно место во кулинарскиот свет како омилени додатоци на сендвичи, салати и скари. Сепак, експертите предупредуваат дека овие намирници, иако популарни, можат да бидат многу штетни за здравјето. Според нутриционистката Лиза Ричардс, традиционалниот мајонез, кој се прави од јајца и масло, е богат со заситени масти. „Овие масти можат да го зголемат нивото на холестерол во крвта и да доведат до затнување на ...