Киселата зелка е дел од нашата традиционална кујна и најчесто се јаде во зима, во студените денови. Многу е корисна, содржи бројни витамини и минерали, кои го зајакнуваат имунолошкиот систем, а благодарение на пробиотиците позитивно делува и на цревата. Освен како салата или за сарма, киселата зелка може да ја искористите и за одличен зимски ручек со компири, кој е и посен. Состојки: 1 кг кисела зелка 600-700 гр компири 1 голема главица црвен ...

Киселата зелка е дел од нашата традиционална кујна и најчесто се јаде во зима, во студените денови. Многу е корисна, содржи бројни витамини и минерали, кои го зајакнуваат имунолошкиот систем, а благодарение на пробиотиците позитивно делува и на цревата. Освен како салата или за сарма, киселата зелка може да ја искористите и за одличен зимски ручек со компири, кој е и посен. Состојки: 1 кг кисела зелка 600-700 гр компири 1 голема главица црвен ...