Повеќе од половина од светското производство на храна ќе биде изложено на ризик од пропаѓање во следните 25 години, поради кризата со недостиг на вода на Земјата, освен ако не се преземат итни мерки за зачувување на водните ресурси и ставање крај на уништувањето на екосистемите, пренесува „Гардијан“. Експертите предупредуваат дека половина од светското население веќе се соочува со недостиг на вода, а тој број ќе се зголемува како што се влошува ...

Повеќе од половина од светското производство на храна ќе биде изложено на ризик од неуспех во следните 25 години бидејќи планетата ја зафати забрзаната криза со вода, освен ако не се преземат итни мерки за зачувување на водните ресурси и ставање крај на уништувањето на екосистемите од кои зависи свежаta вода, предупредuvaat експертите. Половина од светското население веќе се соочува со недостиг на вода, а тој број ќе се зголемува како што се ...