Велат дека ова е најдобриот рецепт за торта Бајадера Состојки: Кори – сите 3: 9 јајца 9 лажици шеќер 6 лажици брашно 3 лажици какао 10 г прашок за пециво 100 мл масло Фил: 300 г мелени бисквити 300 мл топло млеко 250 г маргарин или путер 150 г шеќер во прав 150 г печени, мелени лешници Глазура: 100 мл слатка павлака 100 г темно чоколадо Подготовка: Одделете ги белките од жолчките. Изматете ги белките во цврста пена, постепено додавајќи шеќер. ...
Тортата „Маркиза“ е назив за француски кремаст деликатес, кој традиционално се прави со пишкоти и неодолив фил од крцкави лешници и темно чоколадо. Препорачано Овој чоколаден деликатес е лесен и едноставен за подготовка, а се карактеризира со својата луксузна структура и богат вкус. Можете да го направите и без лешници. Доколку преферирате комбинација од сочни пишкоти и чоколаден фил, класичната торта „Маркиза“ е дефинитивно за вас – ...