Свежата тиква, позната и како „роднина на дињата“, е вистински бисер на есенската трпеза. Не само што го најавува доаѓањето на студените месеци, туку претставува и вистински заштитник на здравјето – богата со витамини, минерали и антиоксиданси кои му се неопходни на организмот. Според нутриционистите, тиквата е рудник на калиум и влакна, две хранливи материи кои честопати недостасуваат во исхраната на возрасните. Таа не само што е вкусна и ...

Свежата тиква, позната и како „роднина на дињата“, е вистински бисер на есенската трпеза. Не само што го најавува доаѓањето на студените месеци, туку претставува и вистински заштитник на здравјето – богата со витамини, минерали и антиоксиданси кои му се неопходни на организмот. Според нутриционистите, тиквата е рудник на калиум и влакна, две хранливи материи кои честопати недостасуваат во исхраната на возрасните. Таа не само што е вкусна и ...