Постои едноставен трик за динстање кромид кој гарантира совршена арома, густина без потемнување, и сето тоа без ниту една солза или непријатен мирис. Динстањето кромид е почеток на речиси секој вистински домашен оброк. Тоа е тој чекор што често го правиме „од страна“ – ги сечкаме, ги ставаме во масло и ги оставаме да крчкаат додека сме зафатени со нешто друго. Сепак, дали знаевте дека тука лежи тајната за совршен вкус? Искусните готвачи во ...

Постои едноставен трик за динстање кромид кој гарантира совршена арома, густина без потемнување, и сето тоа без ниту една солза или непријатен мирис. Динстањето кромид е почеток на речиси секој вистински домашен оброк. Тоа е тој чекор што често го правиме „од страна“ – ги сечкаме, ги ставаме во масло и ги оставаме да крчкаат додека сме зафатени со нешто друго. Сепак, дали знаевте дека тука лежи тајната за совршен вкус? Искусните готвачи во ...