Нова голема студија откри дека редовната консумација на млечни производи може да биде поврзана со помал ризик од срцеви заболувања, дијабетес тип 2 и шест видови рак. Ферментираните производи како јогурт и кефир особено се издвоија, покажувајќи најголеми здравствени придобивки, додека и полномасните и нискомасните варијанти беа поврзани со подобро здравје на срцето, објавува „Јади добро“ (EatingWell). Млечните производи се клучен дел од ...

Нова голема студија откри дека редовната консумација на млечни производи може да биде поврзана со помал ризик од срцеви заболувања, дијабетес тип 2 и шест видови рак. Препорачано Ферментираните производи како јогурт и кефир особено се издвоија, покажувајќи најголеми здравствени придобивки, додека и полномасните и нискомасните варијанти беа поврзани со подобро здравје на срцето, објавува „Јади добро“ (EatingWell). Млечните производи се клучен ...