Во традиционалната медицина циметот се користи уште од античко време поради неговите лековити својства, а модерната наука се повеќе ги потврдува неговите благотворни ефекти врз телото и умот. Овој зачин, добиен од кората на дрвото Cinnamomum, е богат со антиоксиданси, антиинфламаторни соединенија и други корисни соединенија кои го поддржуваат здравјето. Подолу ви претставуваме детален преглед зошто вреди да се вклучи циметот во вашата дневна ...
Кивата е заслужено препознаена како суперовошје, благодарение на нејзиниот богат состав од хранливи материи. Ова овошје е преполно со антиоксиданси, витамин Ц, калиум, фолна киселина, полифеноли (фенолна киселина), растителни влакна и витамин Е. Таа е вистински сојузник на вашето здравје, нудејќи многубројни придобивки за организмот. Една од најзначајните придобивки на кивито е неговата способност да го подобри варењето. Благодарение на ензимот ...