Со само две состојки, гриз и брашно, вашето тесто може да остане меко и свежо. При подготовка, кифлите, переците, стапчињата и другите видови тесто од квасец често се стврднуваат по еден ден, особено ако ги оставите непокриени кога ги вадите од рерна. За да спречите ова да ви се случи, експертите советуваат да користите едноставен трик. Пред да почнете да го месите тестото, корисно е да додадете малку пченкарен скроб, или згуснувач, и малку ...
Со само две состојки, гриз и брашно, вашето тесто може да остане меко и свежо. При подготовка, кифлите, переците, стапчињата и другите видови тесто од квасец често се стврднуваат по еден ден, особено ако ги оставите непокриени кога ги вадите од рерна. За да спречите ова да ви се случи, експертите советуваат да користите едноставен трик. Пред да почнете да го месите тестото, корисно е да додадете малку пченкарен скроб, или згуснувач, и малку ...

