Ви треба: 2 јајца прстофат сол 1 кесичка ванилин шеќер 200 г кафеав или гранулиран шеќер 125 г обичен или ванилин јогурт 1 лажица инстант кафе (растворено во малку млеко) 100 мл млеко 100 мл масло 330 г брашно 1 лажица горчливо какао 1 кесичка прашок за пециво 200 г парчиња темно чоколадо Подготовка: Загрејте ја рерната на 180 степени. Во сад, изматете ги јајцата со шеќер и прстофат сол додека не добиете пенаста смеса. Додадете јогурт, млеко, ...
Ви треба: 2 јајца прстофат сол 1 кесичка ванилин шеќер 200 г кафеав или гранулиран шеќер 125 г обичен или ванилин јогурт 1 лажица инстант кафе (растворено во малку млеко) 100 мл млеко 100 мл масло 330 г брашно 1 лажица горчливо какао 1 кесичка прашок за пециво 200 г парчиња темно чоколадо Подготовка: Загрејте ја рерната на 180 степени. Во сад, изматете ги јајцата со шеќер и прстофат сол додека не добиете пенаста смеса. Додадете јогурт, млеко, ...