Јогуртот како ферментиран млечен производ преполн е со пробиотски култури коишто помагаат во одржувањето на рамнотежата на добрите и лошите бактерии во вашите црева, подобрувајќи ја вашата дигестија и општата благосостојба. Иако познатите добробитите на јогуртот за цревата се импресивни, новото истражување на универзитетот од Илиноа покажува дека додавањето на медот во јогуртот може уште повеќе да ги подобри ефектите на јогуртот врз човековиот ...

Да го започнете денот со чаша јогурт е лесен начин за подобрување на здравјето на цревата. Овој ферментиран млечен производ е преполн со пробиотски култури кои помагаат во балансирање на односот на добри и лоши бактерии во вашиот цревен микробиом, подобрувајќи го варењето и целокупната благосостојба. Иако придобивките од јогуртот во цревата се веќе импресивни, новото истражување од Универзитетот во Илиноис сугерира дека додавањето на еден ...