Постот е во тек и ќе трае до Божиќ 2026 година. Доколку подготвувате гозба во овој период, велигденските колачи се неопходни на трпезата. Ви носиме рецепт за посна бајадера што се топи во устата. Состојки300 г шеќер100 мл вода250 г посен маргарин250 г мелени посни бисквити100 г мелени ореви150 г посно чоколадо (за темниот дел)200 г посно чоколадо (за глазура)4 лажици масло (за глазура) Подготовка:Во тенџере истурете шеќер и вода и варете ...
Постот е во тек и ќе трае до Божиќ 2026 година. Доколку подготвувате гозба во овој период, велигденските колачи се неопходни на трпезата. Ви носиме рецепт за посна бајадера што се топи во устата. Состојки 300 г шеќер 100 мл вода 250 г посен маргарин 250 г мелени посни бисквити 100 г мелени ореви 150 г посно чоколадо (за темниот дел) 200 г посно чоколадо (за глазура) 4 лажици масло (за глазура) Подготовка: Во тенџере истурете шеќер и вода и ...

