Потребно е: 40 гр путер 2 супени лажици маслиново масло 1 главица кромид 2 чешниња лук 600 гр печурки 1 шолја кочански ориз 1 чаша бело вино околу половина литар супа (може и од коцка) сол бибер мајчина душица 50 гр рендан пармезан магдонос Подготовка: Загрејте го путерот со маслиново масло, па додадете го исечканиот кромид. Пржете додека не стане стаклен. Додадете ги исчистените печурки, па малку сол, па намалете ја температурата и пропржете со ...

Потребно е: 40 гр путер 2 супени лажици маслиново масло 1 главица кромид 2 чешниња лук 600 гр печурки 1 шолја кочански ориз 1 чаша бело вино околу половина литар супа (може и од коцка) сол бибер мајчина душица 50 гр рендан пармезан магдонос Подготовка: Загрејте го путерот со маслиново масло, па додадете го исечканиот кромид. Пржете додека не стане стаклен. Додадете ги исчистените печурки, па малку сол, па намалете ја температурата и пропржете со ...

Потребно е: 40 гр путер 2 супени лажици маслиново масло 1 главица кромид 2 чешниња лук 600 гр печурки 1 шолја кочански ориз 1 чаша бело вино околу половина литар супа (може и од коцка) сол бибер мајчина душица 50 гр рендан пармезан магдонос Подготовка: Загрејте го путерот со маслиново масло, па додадете го исечканиот кромид. Пржете додека не стане стаклен. Додадете ги исчистените печурки, па малку сол, па намалете ја температурата и пропржете со ...