Марк Битман, познат автор за храна и долгогодишен колумнист на „Њујорк тајмс“, откри едноставен совет што би можел да го претвори вашиот ориз во повкусно јадење, а тоа вклучува додавање путер. Трикот е да додадете една лажица путер по готвењето. Според Битман, ова брзо додавање ја подобрува текстурата на зрната без да го комплицира процесот на готвење. „Малку путер додава богатство и кохезија на оризот“, рече Битман. „Тоа е мал напор за голема ...
Марк Битмен, познат кулинарски автор и долгогодишен колумнист на New York Times, откри едноставен совет што би можел да го претвори вашиот ориз во повкусно јадење. Трикот е да додадете една лажица путер по готвењето. Според Битмен, овој брз додаток ја подобрува текстурата на зрната без да го комплицира процесот на готвење. „Малку путер додава богатство и кохезија на оризот“, вели Битмен. „Тоа е мал напор за голема награда.“ Путерот, вообичаена ...