Ви треба: 400 г пире од компири 100 г пармезан 70 г густин 1 јајце 1 кромид сол бибер Подготовка: Излупете го кромидот и ситно исечкајте го и ставете го во сад. Додадете го ладното пире од компири и јајцето и зачинете. Добро измешајте. Потоа додадете го пармезанот и густинот и измешајте. Оставете во фрижидер 45 минути. Обликувајте ги плескавиците со раце и пржете ги во путер 3 до 4 минути од секоја страна. Оставете ги на хартиена крпа за да се ...
Руската победничка на кулинарскиот натпревар Елена Голуцова откри трик кој го промени начинот на кој многу луѓе подготвуваат пире од компири, а тајната е во температурата на млекото. Повеќето од нас го имаат својот проверен и вистински рецепт за пире од компири, верувајќи дека е вистинскиот. Сепак, се покажува дека еден мал детаљ може целосно да го трансформира ова омилено јадење, претворајќи го во кремаста совршеност достојна за најдобрите ...