Иако се многу вкусни, тие имаат една мана – впиваат многу масло при пржењето. Но, и за ова постои решение – да се подготват во рерна. Вака приготвени, нема да впијат ни капка масло, а вкусот ќе биде подеднакво одличен како при подготовка на традиционален начин. Состојки: 10 парчиња бајат леб 3 јајца 1 дл млеко прстофат сол прстофат шеќер Подготовка: Изматете ги јајцата со млекото и додадете сол и шеќер. Секоја кришка леб убаво натопете ја со ...
Иако се многу вкусни, тие имаат една мана – впиваат многу масло при пржењето. Но, и за ова постои решение – да се подготват во рерна. Вака приготвени, нема да впијат ни капка масло, а вкусот ќе биде подеднакво одличен како при подготовка на традиционален начин. Состојки: 10 парчиња бајат леб 3 јајца 1 дл млеко прстофат сол прстофат шеќер Подготовка: Изматете ги јајцата со млекото и додадете сол и шеќер. Секоја кришка леб убаво натопете ја со ...