Потребно е: 1 кг краставици 500 гр црвен пипер 500 гр карфиол 500 гр моркови 3-4 чешниња лук 1 л вода 300 мл оцет 100 гр сол 1 лажица шеќер зрна бибер по вкус Подготовка: Измијте го и исечете го зеленчукот на парчиња по желба. Загрејте ја водата во тенџере, додадете оцет, сол, шеќер и зрна бибер, па сварете. Наредете го зеленчукот во стерилизирани тегли, а меѓу нив ставете ги чешнињата лук. Зеленчукот прелијте го со топла саламура, цврсто ...
Потребно е: 1 кг краставици 500 гр црвен пипер 500 гр карфиол 500 гр моркови 3-4 чешниња лук 1 л вода 300 мл оцет 100 гр сол 1 лажица шеќер зрна бибер по вкус Подготовка: Измијте го и исечете го зеленчукот на парчиња по желба. Загрејте ја водата во тенџере, додадете оцет, сол, шеќер и зрна бибер, па сварете. Наредете го зеленчукот во стерилизирани тегли, а меѓу нив ставете ги чешнињата лук. Зеленчукот прелијте го со топла саламура, цврсто ...