Можете да го продолжите рокот на траење на остатоците од храна со намирница што веројатно веќе ја имате во вашата кујна. Тоа е оцет. Кога додавате мала количина оцет во готвени јадења, сосови и маринади, тоа може да помогне во спречувањето на растот на бактерии и габи кои предизвикуваат предвремено расипување на храната. Покрај белиот оцет, можете да користите и јаболков оцет. Оваа состојка добро функционира бидејќи е кисела, што помага во ...
Можете да го продолжите рокот на траење на остатоците од храна со производ што веројатно веќе го имате во вашата кујна. Тоа е оцет. Додавањето мала количина оцет во готвени јадења, сосови и маринади може да помогне во спречувањето на растот на бактерии и габи кои предизвикуваат предвремено расипување на храната. Покрај белиот оцет, можете да користите и јаболков оцет. Оваа состојка добро функционира бидејќи е кисела, помагајќи да се намали pH ...

