Ви треба: 400 г лигњи исечени на прстени 3 јајца 200 г брашно 200 г лебни трошки масло пиво сусам по вкус тартар сос лимон како додаток Подготовка: Измијте ги и внимателно исчистете ги лигњите со нож и исечете ги на прстени со дебелина до еден сантиметар. Изматете ги јајцата во длабока чинија и посолете ги. Поделете го брашното и лебните трошки со сусам во две посебни чинии. Истурете го пивото во сад и потопете ги лигњите околу 15 минути. ...
Ви треба: 400 г лигњи исечени на прстени 3 јајца 200 г брашно 200 г лебни трошки масло пиво сусам по вкус тартар сос лимон како додаток Подготовка: Измијте ги и внимателно исчистете ги лигњите со нож и исечете ги на прстени со дебелина до еден сантиметар. Изматете ги јајцата во длабока чинија и посолете ги. Поделете го брашното и лебните трошки со сусам во две посебни чинии. Истурете го пивото во сад и потопете ги лигњите околу 15 минути. ...