Јачменот е цело зрно богато со влакна и хранливи материи кои можеби не ги вклучуваме често во исхраната, но во продолжение откријте зошто треба почесто да ја јадете оваа храна. Двата главни типа на јачмен се: Целиот јачмен: Го задржува надворешниот слој од трици и содржи повеќе влакна од лупениот јачмен. Потребно е подолго време за готвење, па затоа е идеален за супи и чорби. Излупен јачмен: триците се отстранети, што го скратува времето за ...
Јачменот е цело зрно богато со влакна и хранливи материи кои можеби не ги вклучуваме често во исхраната, но во продолжение откријте зошто треба почесто да ја јадете оваа храна. Двата главни типа на јачмен се: Целиот јачмен: Го задржува надворешниот слој од трици и содржи повеќе влакна од лупениот јачмен. Потребно е подолго време за готвење, па затоа е идеален за супи и чорби. Излупен јачмен: триците се отстранети, што го скратува времето за ...