Научниците од клиниката Сент Мишел во Торонто спроведоа истражување за најдобрата храна за срцевите болни. Се покажа дека бадемите се особено корисни за оваа група луѓе бидејќи го намалуваат нивото на „лошиот“ холестерол, што последователно го намалува ризикот од кардиоваскуларни болести, вклучувајќи срцев и мозочен удар. „Дневното консумирање бадеми, во порција од една до две шаки, доведува до намалување на нивото на холестерол за 9,4 отсто“, ...

Научници од клиниката Сент Мишел во Торонто спроведоа истражување за најдобрата храна за они екои имаат проблеми со срцето. Се покажа дека бадемите се особено корисни за оваа група луѓе бидејќи го намалуваат нивото на „лошиот“ холестерол, што последователно го намалува ризикот од кардиоваскуларни болести, вклучувајќи срцев и мозочен удар. „Дневното консумирање бадеми, во порција од една до две шаки, доведува до намалување на нивото на холестерол ...

1 Научници од клиниката Сент Мишел во Торонто спроведоа истражување за најдобрата храна за они екои имаат проблеми со срцето. Се покажа дека бадемите се особено корисни за оваа група луѓе бидејќи го намалуваат нивото на „лошиот“ холестерол, што последователно го намалува ризикот од кардиоваскуларни болести, вклучувајќи срцев и мозочен удар. „Дневното консумирање бадеми, во порција од една до две шаки, доведува до намалување на нивото на ...