Кромидот е неопходна состојка во многу јадења и често е основа на речиси секоја подготовка во кујната. Освен што дава длабочина на вкусот, правилно пржениот кромид може значително да го подобри квалитетот на јадењето. Ако сакате да постигнете побогат вкус при пржење кромид, постои едноставен трик што можете да го пробате – додавање прстофат шеќер. Овој мал додаток помага во карамелизирање на кромидот, правејќи го малку сладок и уште ...
Еве како професионалните готвачи пржат кромид Пржењето кромид е нешто што често го занемаруваме. Го сечкаме кромидот, го загреваме маслото и го пржиме додека правиме нешто друго. Сепак, светски познатите готвачи имаат свој трик, како што е Гордон Ремзи, кој посипува сода бикарбона и шеќер врз кромидот за чорби и сосови, за да се динстаат што е можно побрзо, а самиот кромид да биде посочен и повкусен. Покрај тоа, овој трик го спречува и ширењето ...
Еве како професионалните готвачи пржат кромид Пржењето кромид е нешто што често го занемаруваме. Го сечкаме кромидот, го загреваме маслото и го пржиме додека правиме нешто друго. Сепак, светски познатите готвачи имаат свој трик, како што е Гордон Ремзи, кој посипува сода бикарбона и шеќер врз кромидот за чорби и сосови, за да се динстаат што е можно побрзо, а самиот кромид да биде посочен и повкусен. Покрај тоа, овој трик го спречува и ширењето ...
Еве како професионалните готвачи пржат кромид Пржењето кромид е нешто што често го занемаруваме. Го сечкаме кромидот, го загреваме маслото и го пржиме додека правиме нешто друго. Сепак, светски познатите готвачи имаат свој трик, како што е Гордон Ремзи, кој посипува сода бикарбона и шеќер врз кромидот за чорби и сосови, за да се динстаат што е можно побрзо, а самиот кромид да биде посочен и повкусен. Покрај тоа, овој трик го спречува и ширењето ...