Д-р Светлана Станишиќ, доктор по физичка хемија, предупредува каде се греши кога се подготвува туршијата за зимница. Вистинската ферментација бара само сол, вода и потопен зеленчук. Туршијата има лековито дејство врз дигестивниот систем, а има тврдења дека дури помага и во регулирањето на шеќерот во крвта. Зошто киселата зелка е здрава и колку е корисна природната ферментација за имунитетот и доброто здравје, откри Светлана Станишиќ, доктор по ...

Д-р Светлана Станишиќ, доктор по физичка хемија, предупредува каде се греши кога се подготвува туршијата за зимница. Вистинската ферментација бара само сол, вода и потопен зеленчук. Туршијата има лековито дејство врз дигестивниот систем, а има тврдења дека дури помага и во регулирањето на шеќерот во крвта. Зошто киселата зелка е здрава и колку е корисна природната ферментација за имунитетот и доброто здравје, откри Светлана Станишиќ, доктор ...