Туршијата е неизоставен дел од традиционалната зимска трпеза, познати по богатството на витамини и минерали кои го зајакнуваат организмот и го поддржуваат имунитетот во текот на студените денови. Преку процесот на ферментација, овошјето и зеленчукот се трансформираат во хранливи деликатеси, богати со корисни бактерии кои играат клучна улога во одржување на здравјето. Лактобацилус – клучниот играч во здравствените придобивки на туршијата ...
Туршијата е неизоставен дел од традиционалната зимска трпеза, познати по богатството на витамини и минерали кои го зајакнуваат организмот и го поддржуваат имунитетот во текот на студените денови. Преку процесот на ферментација, овошјето и зеленчукот се трансформираат во хранливи деликатеси, богати со корисни бактерии кои играат клучна улога во одржување на здравјето. Лактобацилус – клучниот играч во здравствените придобивки на туршијата ...