Кромидот е една од најчестите и најкорисните состојки во кујната. Им дава арома и вкус на многу јадења и има бројни здравствени придобивки. Кромидот, сепак, има една непожелна карактеристика – не расплакува кога ќе го исечеме. Зошто е тоа така? Кромидот е составен од многу слоеви клетки кои содржат различни хемикалии. Кога кромидот се оштетува со сечење, некои од овие хемикалии се ослободуваат во воздухот и доаѓаат во контакт со нашите очи. Една ...
Кромидот е една од најчестите и најкорисните состојки во кујната. Им дава арома и вкус на многу јадења и има бројни здравствени придобивки. Кромидот, сепак, има една непожелна карактеристика – не расплакува кога ќе го исечеме. Зошто е тоа така? Кромидот е составен од многу слоеви клетки кои содржат различни хемикалии. Кога кромидот се оштетува со сечење, некои од овие хемикалии се ослободуваат во воздухот и доаѓаат во контакт со нашите очи. Една ...

