Калциумот во исхраната го намалува ризикот од рак на дебелото црево, потврди големата британска проспективна студија која следела повеќе од половина милион жени речиси 17 години. Како што објави независната организација Cancer Research UK (CRUK), која ја финансираше студијата, потврдени се и придобивките од здравата, урамнотежена исхрана за намалување на ризикот од рак. Колоректалниот карцином е трет најчест карцином во светот, по ракот на ...
16 Калциумот во исхраната го намалува ризикот од рак на дебелото црево, потврди големата британска проспективна студија која следела повеќе од половина милион жени речиси 17 години. Како што објави независната организација Cancer Research UK (CRUK), која ја финансираше студијата, потврдени се и придобивките од здравата, урамнотежена исхрана за намалување на ризикот од рак. Колоректалниот карцином е трет најчест карцином во светот, по ракот на ...