Доматите се еден од најпопуларните зеленчуци и се многу чести на нашите трпези, особено во текот на летото. Малку маслиново масло или прстофат сол се популарни додатоци на свежите домати, но многу готвачи велат дека една состојка е подобра. Додека во нашиот регион обично се служат со свежи краставици и кромид, во светот попопуларна е комбинацијата од домати, моцарела, листови од босилок и ароматичен оцет познат како Aceto balsamico. Малку работи ...

Доматите се еден од најпопуларните зеленчуци и многу често се наоѓаат на нашите трпези, особено во текот на летото. Малку маслиново масло или прстофат сол се популарни додатоци на свежите домати, но многу готвачи тврдат дека постои подобра состојка. Додека кај нас доматите најчесто се служат со свежи краставици и кромид, во светот комбинацијата со моцарела, листови од босилек и ароматичен оцет познат како ацето балсамико е попопуларна. Малку ...