Стаклени или земјени садови се идеални за подготовка и чување на домашен јогурт. СОСТОЈКИ: НАЧИН НА ПОДГОТОВКА: Загрејте го млекото на среден оган дедека на краевите од тенџерето не се појават меурчиња. Налијте го во поголем сад и оставете го да се излади на 44-46 степени. Секако, најдобро е температурата да ја измерите со термометар. Во посебна чинија ставете јогурт, додајте малку топло млеко и измешајте. Мешавината ставете ја во млекото ...

Стаклени или земјени садови се идеални за подготовка и чување на домашен јогурт. СОСТОЈКИ: НАЧИН НА ПОДГОТОВКА: Загрејте го млекото на среден оган дедека на краевите од тенџерето не се појават меурчиња. Налијте го во поголем сад и оставете го да се излади на 44-46 степени. Секако, најдобро е температурата да ја измерите со термометар. Во посебна чинија ставете јогурт, додајте малку топло млеко и измешајте. Мешавината ставете ја во млекото ...