Одржување на квалитетот на кафето: Придобивки од зрно до шолја Во светот на кафето, квалитетот не е само збор, туку е уметност која се создава преку внимателен процес на подготовка, од моментот на берба на зрната па до првата голтка од омилената шолја. За кафето да ги задржи своите квалитети, важно е да не ги загуби своите позитивни својства низ целиот процес на производство: од берењето, преку транспортот, па до внимателното пржење и мелење ...
Во светот на кафето, квалитетот не е само збор, туку е уметност која се создава преку внимателен процес на подготовка, од моментот на берба на зрната па до првата голтка од омилената шолја. За кафето да ги задржи своите квалитети, важно е да не ги загуби своите позитивни својства низ целиот процес на производство: од берењето, преку транспортот, па до внимателното пржење и мелење на традиционален начин со камени млинови. Кафето со висок квалитет ...
Во светот на кафето, квалитетот не е само збор, туку е уметност која се создава преку внимателен процес на подготовка, од моментот на берба на зрната па до првата голтка од омилената шолја. За кафето да ги задржи своите квалитети, важно е да не ги загуби своите позитивни својства низ целиот процес на производство: од берењето, преку транспортот, па до внимателното пржење и мелење на традиционален начин со камени млинови. Кафето со висок квалитет ...