Според студијата објавена во октомври оваа година, високите нивоа на овие масни киселини во крвта се поврзани со помал ризик од рак. Новото истражување открива дека омега-3 и омега-6 масните киселини може да го намалат ризикот од одредени видови на рак. „Овие резултати се засноваат на нивоата на омега-3 и омега-6 во крвта, што може да биде попрецизно за проценка на ризикот од рак отколку само внесот во исхраната“, објаснува онкологот д-р Јана ...
Додавањето одредени хранливи материи во вашата исхрана може да помогне во подобрување на вашето физичко и ментално здравје, а новото истражување открива дека омега-3 и омега-6 масните киселини можат да го намалат ризикот од одредени видови на рак. Според студијата објавена во октомври оваа година, високите нивоа на овие масни киселини во крвта се поврзани со помал ризик од рак. „Овие резултати се засноваат на нивоата на омега-3 и омега-6 во ...