Традиционалните турски деликатеси во рамките на „Недела на турската кујна“, која се одбележува до 27 мај, беа презентирани денеска во резиденцијата на амбасадорот на Турција во Скопје, Фатих Улусој. На настанот можеа да се дегустираат традиционални и класични јадења и десерти од турското кулинарство, како што се целер со портокал и маслиново масло, сарма од лозов лист, боранија, ќофте, супа од тарана, пиде со кашкавал и месо, овчарска салата, ...

Традиционалните турски деликатеси во рамките на „Недела на турската кујна“, која се одбележува до 27 мај, беа презентирани денеска во резиденцијата на амбасадорот на Турција во Скопје, Фатих Улусој. На настанот можеа да се дегустираат традиционални и класични јадења и десерти од турското кулинарство, како што се целер со портокал и маслиново масло, сарма од лозов лист, боранија, ќофте, супа од тарана, пиде со кашкавал и месо, овчарска салата, ...

Традиционалните турски деликатеси во рамките на „Недела на турската кујна“, која се одбележува до 27 мај, беа презентирани денеска во резиденцијата на амбасадорот на Турција во Скопје, Фатих Улусој. На настанот можеа да се дегустираат традиционални и класични јадења и десерти од турското кулинарство, како што се целер со портокал и маслиново масло, сарма од лозов лист, боранија, ќофте, супа од тарана, пиде со кашкавал и месо, овчарска салата, ...