1. Секогаш се меша со метална лажица Чоколадото секогаш мешајте го со метална лажица или жица, доколку користите дрвени мешалки, можете да го „соберете мирисот“ на претходното јадење. 2. Доволно е тивок оган За да не изгори глазурата и да нема грутчиња, важно е да се стопи чоколадото на тивок оган. 3. Користете суви садови Користете чист и сув прибор при топење на чоколадото. Не ставајте капак на тавата, за да не паднат капки вода во чоколадото. ...
1. Секогаш се меша со метална лажица Чоколадото секогаш мешајте го со метална лажица или жица, доколку користите дрвени мешалки, можете да го „соберете мирисот“ на претходното јадење. 2. Доволно е тивок оган За да не изгори глазурата и да нема грутчиња, важно е да се стопи чоколадото на тивок оган. 3. Користете суви садови Користете чист и сув прибор при топење на чоколадото. Не ставајте капак на тавата, за да не паднат капки вода во ...