Праските се популарни колачиња, особено за време на новогодишните празници. Иако нивната подготовка не изгледа едноставна, клучот е да ги издлабите колачињата додека се уште топли. Ако сакате колачиња кои се топат во устата додека ги јадете, не треба да ги прескокнувате оваа празнична сезона. Потребни состојки за тестото: 500 грама брашно една кесичка прашок за пециво 200 грама шеќер три јајца една кесичка ванилин шеќер 150 милилитри масло За ...

Праските се популарни колачиња, особено за време на новогодишните празници. Иако нивната подготовка не изгледа едноставно, клучот е да ги извадите колачињата додека се уште топли. Ако сакате колачиња кои се топат во устата додека ги јадете, не треба да ги прескокнувате оваа празнична сезона. Потребни состојки за тестото: За филот ќе ви требаат: Декорација: Подготовка: Соединете ги брашното и прашокот за печиво, а во друг сад изматете ги ...