Ручекот треба да биде време за полнење на батериите и освежување, а експертите и диететичарите го открија најдоброто време за овој оброк. Брзите животни и работни обврски честопати го принудуваат ручекот да се сведе на брз сендвич, а наоѓањето на вистинскиот момент за ручек станува повеќе од прашање на глад. Определувањето на најдоброто време за ручек започнува со разбирање на важноста на појадокот, вели диететичарката Аура Вилсон. Таа нагласува ...
Паузата за ручек треба да биде можност за полнење на батериите и освежување, а експертите и диететичарите открија кога е најдобро време за овој оброк. Брзото темпо на живот и деловните обврски честопати го принудуваат ручекот да се сведе на брз сендвич, а наоѓањето на вистинскиот момент за ручек станува повеќе од само прашање на глад. Одредувањето на најдоброто време за ручек започнува со разбирање на важноста на појадокот, вели регистрираниот ...
Додавањето сол при готвење зависи не само од вкусот што сакате да го постигнете, туку и од тоа кога треба да ја додадете. Иако многу луѓе додаваат сол на крајот од готвењето, ова често води до нееднаков вкус и послаб резултат. Според тоа, во супите и чорбите, според професионалните готвачи, солта се додава веднаш на почетокот. Кога станува збор за тестенини, солта се додава во водата пред да зоврие. Кога станува збор за месо и зеленчук во тава, ...