Се што консумираме значително влијае на нашето целокупно здравје. Иако одредени видови храна придонесуваат позитивно за здравјето, други можат да ни наштетат, особено кога станува збор за ризикот од развој на различни видови на рак, предупредува онколошкиот диететичар Никол Ендрјус. „Иако генетиката сигурно игра улога во ризикот од рак, се верува дека различни фактори на животниот стил, особено исхраната, претставуваат значителен дел од ...
Се што консумираме значително влијае на нашето целокупно здравје. Иако одредени видови храна придонесуваат позитивно за здравјето, други можат да ни наштетат, особено кога станува збор за ризикот од развој на различни видови на рак, предупредува онколошкиот диететичар Никол Ендрјус. „Иако генетиката сигурно игра улога во ризикот од рак, се верува дека различни фактори на животниот стил, особено исхраната, претставуваат значителен дел од ...