Ви треба: 1 коцка свеж квасец 1 рамна лажичка шеќер 1 рамна лажичка сол 200 мл млака вода 200 мл ладно млеко 550 гр брашно Подготовка: Квасецот се рони, се додава шеќерот, солта, водата и млекото и се меша, се додава малку брашно и се остава квасецот да нарасне неколку минути. Потоа се замесува тесто со додавање брашно додека не се добие мазна топка. Оставете го тестото да одмори малку и да нарасне, покријте го садот со крпа. Кога ќе нарасне, ...

Ви треба: 1 коцка свеж квасец 1 рамна лажичка шеќер 1 рамна лажичка сол 200 мл млака вода 200 мл ладно млеко 550 гр брашно Подготовка: Квасецот се рони, се додава шеќерот, солта, водата и млекото и се меша, се додава малку брашно и се остава квасецот да нарасне неколку минути. Потоа се замесува тесто со додавање брашно додека не се добие мазна топка. Оставете го тестото да одмори малку и да нарасне, покријте го садот со крпа. Кога ќе нарасне, ...