Потребно е: 1 литар млеко 150 гр ориз 100 гр шеќер 1 кесичка ванилин шеќер прстофат сол кора од лимон цимет Подготовка: Измијте го оризот. Во тенџере загрејте го млекото и кога ќе почне да врие додадете го оризот и малку сол. Потоа варете на тивок оган 30 до 40 минути, повремено мешајќи додека оризот не омекне. Потоа додадете го шеќерот, ванилиниот шеќер и кората од лимон и мешајте додека не се раствори. Тргнете го од оган, префрлете ја чорбата ...

Потребни состојки: 1 литар млеко 150 г ориз 100 г шеќер 1 кесичка ванилин шеќер Прстофат сол Кора од лимон Цимет Начин на подготовка: Измијте го оризот темелно, па потоа во тенџере загрејте го млекото. Кога ќе почне да врие, додајте го оризот и малку сол. Намалете ја температурата и варете на тивок оган околу 30 до 40 минути, периодично мешајќи, додека оризот не стане мек и не ја добие кремастата конзистенција карактеристична за сутлијаш. Откако ...

Потребно е: 1 литар млеко 150 гр ориз 100 гр шеќер 1 кесичка ванилин шеќер прстофат сол кора од лимон цимет Подготовка: Измијте го оризот. Во тенџере загрејте го млекото и кога ќе почне да врие додадете го оризот и малку сол. Потоа варете на тивок оган 30 до 40 минути, повремено мешајќи додека оризот не омекне. Потоа додадете го шеќерот, ванилиниот шеќер и кората од лимон и мешајте додека не се раствори. Тргнете го од оган, префрлете ја чорбата ...