Жешкото време и невнимателноста на луѓето со храната носи зголемен ризик од појава на труења. Во изминатиот период најголемиот дел од граѓаните кои доаѓаат за лекарска помош на инфективното одделение во гостиварската болница се со симптоми на турење со храна. Дневно, бројот на пациенти во амбулантата се движи од 80 до 100 и најчесто се жалат на стомачни тегоби со повраќање и дијареа, информира раководителот на инфективно д-р Ратко Наумоски. „На ...
Жешкото време и невнимателноста на луѓето со храната носи зголемен ризик од појава на труења. Во изминатиот период најголемиот дел од граѓаните кои доаѓаат за лекарска помош на инфективното одделение во гостиварската болница се со симптоми на турење со храна. Дневно, бројот на пациенти во амбулантата се движи од 80 до 100 и најчесто се жалат на стомачни тегоби со повраќање и дијареа, информира раководителот на инфективно д-р Ратко Наумоски. „На ...