Потребни состојки: 500 грама јуфки 200 грама печурки 1 средна китка блитва 150 грама свежо сирење со ниска масленост (може да се користи и неутрална павлака) 1-2 лажички сув зачин малку бибер малку сув магдонос 1 чешне лук 3 см праз 2 лажици масло Начин на подготовка: Блитвата исечете ја на ленти и обарете ја. Печурките исечете ги на листови. Започнете со готвење на јуфките, и истовремено со динстањето, бидејќи времето ќе биде токму она што ви ...

Нискокалорични и исклучително вкусни Состојки: Подготовка: Блитвата исечете ја на ленти и обарете ја. Печурките исечете ги на листови. Започнете со готвење на јуфките, и истовремено со динстањето, бидејќи времето ќе биде токму она што ви одговара. Исецкајте го празот и пржете го во масло, додадете ги сецканите печурки, потоа наросете ги со сув зеленчук, покријте ги и оставете ги да крчкаат додека не испари течноста што ја испуштиле. Додадете ...