Подготовката на зимница е во полн ек, а покрај традиционалното подготвување на ајвар, многумина се одлучуваат да подготват и кисела зелка. Доколку сте почетник, ви ги пренесуваме сите правила за кисела зелка за да ја одржувате вашата зимска зелка свежа со месеци. Наједноставниот рецепт Килограм сол се додава на 30 кг зелка. Прво, потребно е да се отстранат првите лисја, потоа се сече крст на коренот, а главите потоа се редат во буре. Со оглед на ...

Подготовката на зимница е во полн ек, а покрај традиционалното подготвување на ајвар, многумина се одлучуваат да подготват и кисела зелка. Доколку сте почетник, ви ги пренесуваме сите правила за кисела зелка за да ја одржувате вашата зимска зелка свежа со месеци. Наједноставниот рецепт Килограм сол се додава на 30 кг зелка. Прво, потребно е да се отстранат првите лисја, потоа се сече крст на коренот, а главите потоа се редат во буре. Со оглед на ...