Професорка по микробиологија на Универзитетот во Тенеси Џенифер Дберњ во текст  за магазинот "Conversation" објаснила дека микробите кои живетат во цревата и кои помагаат при варење на храната, произведуваат есенцијални витамини и штитат од инфекција, продолжуваат да живет "домаќин", помагајќи во разложување на мртвото тело  "Кога некој ќе умре, неговото срце престанува да пумпа крв низ крвотокот кој носи кислород низ телото. Кога ...

Професорка по микробиологија на Универзитетот во Тенеси Џенифер Дберњ во текст  за магазинот "Conversation" објаснила дека микробите кои живетат во цревата и кои помагаат при варење на храната, произведуваат есенцијални витамини и штитат од инфекција, продолжуваат да живет "домаќин", помагајќи во разложување на мртвото тело  "Кога некој ќе умре, неговото срце престанува да пумпа крв низ крвотокот кој носи кислород низ телото. Кога ...

Професорка по микробиологија на Универзитетот во Тенеси Џенифер Дберњ во текст  за магазинот "Conversation" објаснила дека микробите кои живетат во цревата и кои помагаат при варење на храната, произведуваат есенцијални витамини и штитат од инфекција, продолжуваат да живет "домаќин", помагајќи во разложување на мртвото тело  "Кога некој ќе умре, неговото срце престанува да пумпа крв низ крвотокот кој носи кислород низ телото. Кога ...

Професорка по микробиологија на Универзитетот во Тенеси Џенифер Дберњ во текст  за магазинот "Conversation" објаснила дека микробите кои живетат во цревата и кои помагаат при варење на храната, произведуваат есенцијални витамини и штитат од инфекција, продолжуваат да живет "домаќин", помагајќи во разложување на мртвото тело  "Кога некој ќе умре, неговото срце престанува да пумпа крв низ крвотокот кој носи кислород низ телото. Кога ...